Мени

Шмек раје до фајронта

У Библиотеци “Радоје Домановић” одржана је промоција књиге “Фајронт у Сарајеву”.

Самим тим гост вечери у препуној читаоници био је аутор дела Неле Карајлић. Карајлић је у Тополу допутовао у друштву са директором Представништва Републике Српске у Србији Млађеном Цицовићем, самосталним стручним сарадником за развој и унапређење културне и просветне сарадње Бориславом Максимовићем и књижевником Душком М. Петровићем.

Госте и публику на почетку вечери поздравио је председник општине Драган Живановић. Млађен Цицовић уручио је директорки библиотеке Слађани Митровић донацију више од 350 књига из Српске као и Енциклопедију Републике Српске, а председнику Живановићу изворни потписани текст Дејтонског споразума.

Душко М. Петровић поклонио је комплет примерака часописа за књижевност и културу “Жрнов”.Читаве вечери провејавао је простором дух Сарајева. Сарајева каквог више нема. Неле Карајлић донео је са собом шмек оне раје која је такође напустила свој град. Мултиетничност тог и тадашњег Сарајева је и давала тај специфичан тон граду где никога није занимало ко је и које је нације. Зато у делу и има места за сету, тугу али и за онај особен и “надреалан” хумор. Говориоло се, наравно и о “Забрањеном пушењу” и чувеном серијалу “Топ листа надреалиста”. Карајлић је публици на крају књижевне вечери најавио и излазак своје нове књиге “Солунска 28”.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ