Мени

Презентација идејних решења

Домаћи, прецизније семестарски задатак, идејно решење пројекта “Стара Топола – нови центар презентовали су, 24. маја, студенти четврте године Архитектонског факултета из Београда.

Том приликом, у сали Визиторског центра где је састанак и одржан, председник општине Драган Живановић и декан факултета проф. др Владан Ђокић потписали су пословно-технички уговор о сарадњи општине Топола и Архитектонског факултета. На састанку је договорено и штампање публикације као и изложба архитектонско-урбанистичких решења, 21. септембра, на дан славе општине Топола.

Пројекат је трајао читав семестар. Дошло се до 17 конкретних решења која се приводе крају. На један савремен начин студенти су дали одговор како тај простор данас може бити у функцији и новог центра и обележја трајања овог места. Студенти су и овога пута искористили прилику да обиласком терена прикупе још информација за коначну израду пројектног задатка и провере програмско-просторне могућности уређења новог центра.

Подсетимо да су студенти архитектуре, смера Урбанистички студио са својом професорком доц. Милицом Милојевић која је и овог пута била са њима и деканом Ђокићем, Тополу посетили крајем марта ове године. Тада је и утврђен семестарски-пројектни задатак чији је циљ да се идејно осмисли блок-простор “испод” Карађорђевог града. Намера је да се блок испод Карађорђевог града ка Визиторском центру и Карађорђевој чесми идејно разради и осмисли како би се учинио привлачним за туристе и саме грађане општине. Такође, план уређења овог простора поклапа се са Планом детаљне регулације “Старо језгро Тополе”.

О презентованим решењима Драган Јовановић, председник Скупштине општине Топола, је рекао да је дошло “неко ново време, нове идеје и ми ћемо покушати у корак са тим новим временом да их уврстимо у будући изглед Тополе”.

Напоменимо и постојање реалне потребе Тополе за утврђивањем центра града, за новим идејама “неоптерећеним разним животним околностима, имовинским односима и стварима које касније у пракси оптерећују” – како је рекла руководилац Одељења за урбанизам Ивана

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ