Мени

РВИ на ватреној линији

Свака особа с инвалидитетом жели постићи социјализацију у друштво, изједначити се са осталима, па и претећи их у разним вештинама. Спорт је један од начина на који особе са инвалидитетом могу активирати и потенцирати своје таленте и могућности те се на тај начин што успешније укључити у свакодневни живот”.

Управо је наведени цитат нама непознатог аутора идеја водиља којом се управљао Спортски клуб Ратних војних инвалида и породица погинулих бораца општине Топола организујући данас такмичење у стрељаштву у категорији РВИ. Такмичење у стрељаштву из серијске ваздушне пушке одржано је у стрељани Стрељачке дружине Опленац, а свечано га је, симболичним пуцњем, отворио председник општине Драган Живановић. На ватрену линију изашло је осам екипа: Висок водостај из Краљева, УБ Шумадија из Крагујевца, Деца РВИ из Тополе, РВИ и ППБ Чачак, РВИ Топола, РВИ Г. Милановац, УБ Сабор Г. Милановац и РВИ Зрењанин. У знак сећања на данашњи сусрет, клуб из краљева поклонио је домаћину уметничко дело са приказом града Маглича.

Добродошлицу такмичарима пожелео је Драган Живановић, председник општине Топола. Рекао је да је општина до сада издвојила средства и опремила клуб са три ваздушне пушке и да ће се трудити да и у наредном периоду подржи акције како клуба тако и Удружења РВИ и ППБ општине Топола. Добродошлицу и добро око учесницима турнира пожелели су и председник Удружења Иван Милисављевић и члан управе клуба из Тополе, Јовица Павловић.

Крај такмичења обележен је проглашењем победника и доделом награда, а само учешће представљало је само по себи награду такмичарима. Спортски дух, дружење… о томе довољно говоре и цитиране речи на почетку текста.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ