Мени

Нови талас невремена

Невреме праћено јаким ветром, пљусковима и градом које је јуче у поподневним часовима захватило општину Топола, нанело је велику штету домаћинствима, воћњацима, преосталим усевима и инфраструктури.

Да ли је то више вест? Вест свакако јесте, али је и слика која се већ безброј пута овога лета понавља у овој шумадијској општини. Тачније трећи, за ових месец и по дана. Реке Каменица и Кубршница су се излиле. Вода је продрла у подруме и приземне спратове кућа у Јокића крају у Тополи. У центру Тополе део обореног стабла оштетио је паркиране аутомобиле. Кишна канализација у појединим деловима града правила је праве гејзире. У циљу брзог отклањања штете ангажоване су надлежне службе ЈКСП Топола.

А тек села. Невреме је у неповрат однело све оно што је остало на пољима жита. Комбајни у многе њиве ни до сада нису могли да уђу због претеране воде на њима, па је и жито чак у њима клијало. Град је додатно оштетио шљиву и јабуку. Захваћени су посебно Загорица, Жабаре, Јунковац, Клока, Горович. Много боље није ни у Шумама, Рајковцу, Маскару, Крћевцу. Путна инфраструктура никако да се доведе у ред. То нарочито важи за макадамске путеве. Јуче је рецимо рађена санација пута у Војковцима и све је поново страдало. Само што се заврши један потез, бујични потоци земља и муљ га наново оштете. То важи и за већ оштећене путеве који чекају неко лепше време да би се могло и на њима радити. А ваљда ће и то време доћи.

Видно разочаран стањем, председник Скупштине општине Драган Јовановић је рекао да се пре свега гледа како помоћи људима. Додаје да све што је планирано ово време је уништило. Радиће се по приоритетима као би се омогућио нормалан живот.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ