Мени

Санирање последица невремена

Уређујући пре свега путну инфраструктуру, Општина Топола чини напоре како би што пре санирала последице елементарних непогода.

Циљ је асфалтирати што више успона како би се смањиле штете од бујица. Асфалтном подлогом пресвучени су већ путни правци у Божурњи – поред Мацановића и Загорици – Мирковићи. Макадамом је насут пут у Јарменовцима – Провиште. Пошто бујични водотокови, потоци, приликом обилних киша праве велике проблеме, паралелно са асфалтирањем и изградњом макадамских путева, раде се и елаборати за уређење ових токова. Изливање, наношење муља, плављење домаћинстава, одношење макадама и асфалта, наки су од проблема које ови потоци знају да причине када набујају. Приоритетно је уређење потока у Јокића крају у Тополи, затим Раславица у Шаторњи, Костура у Наталинцима и др.

Председник Скупштине општине Драган Јовановић, по том питању, каже да се у септембру очекује отварање јавне набавке за радове на овим потоцима како би се у будућности на минимум свеле штете које ови водотокови причињавају. Поред тога, по питању уређења оштећених путних праваца он напомиње да је доста путева у плану “и већ испланирано са Месним заједницама и само чекамо да се вода мало оцеди и крећемо”. Јовановић такође апелује на грађане да исеку растиње крај пута.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ