Мени

Безбедност и сигурност на првом месту

Желећи да повећа сигурност пешака, нарочито деце као учесника у саобраћају, Општина Топола је спровела у дело Пројекат саобраћајне сигнализације у зони Основне школе “Карађорђе” у Жабарима. Инвеститор и извођач радова вредних око 1.700.000 динара су ЈП Путеви Србије из Београда.

На државном путу Топола-Рача, у Жабарима, у зони школе урађена је хоризонтална и вертикална саобраћајна сигнализација којом ће се ниво безбедности свих учесника у саобраћају знатно повећати. Сигнализацијом је нарочита пажња посвећена најавом зоне школе у којој возачи моторних возила морају бити посебно опрезни. Испред пешачког прелаза, на коловозу постављен је натпис ШКОЛА и сет од 3 групе “вибро трака”. Поред тога постављен је по један променљиви саобраћајни знак у лед технологији из оба смера који мери и приказује брзину кретања возила од 20-30 km/h и текст “ХВАЛА”. Када брзина возила пређе 30 km/h појављује се натпис “УСПОРИ”. Напајање овог уређаја је соларно.

Ако се погледа реакција возача на ову врсту сигнализације, може се рећи да је ефекат већ приметан. Возила знатно спорије и опрезније улазе у ову зону што ће сигурно повећати безбедност свих учесника у саобраћају и утицати да се деца, као и пешаци уопште, осећају много сигурније.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ