Мени

Отворен 5. Фестивал дуодраме

Представом “Свлачење” вечерас је у дворани Културног центра у Тополи отворен 5. Фестивал дуодраме. Публику је испред локалне самоуправе поздравио председник општине Драган Живановић, док је фестивал званично отворио председник жирија, позоришни редитељ Небојша Брадић. Он је, као и прошле године, замолио публику да заправо она то аплаузом учини.

Драган Живановић је рекао да је Топола поред династије Карађорђевић, Опленачке бербе, добрих виноградара и воћара, постала позната и по Фестивалу дуодраме. Истакао је да је из године у годину конкуренција за учешће на фестивалу све већа.

-Трудићемо се да фестивал прерасте у традицију познату у читавој Србији. Глумцима желим успешне улоге, а гледаоцима пријатне вечери током трајања фестивала, закључио је председни општине Топола.

Текст за представу “Свлачење” написао је Милош Радовић, а режирала је Мирјана Бобић-Мојсиловић. Улоге су тумачиле Јелица Сретеновић и Катарина Жутић. Реч је о савременој комедији, чија се радња догађа у модном салону. Код модне стилисткиње долази жена жељна преображаја. Облачење, свлачење, пресвлачење присутно је и у једном и у другом смислу…..

Селектор овогодишњег фестивала је Жељко Јовановић, уметнички директор Позоришта на Теразијама. Поред поменутог Небојше Брадића, жири сачињавају и Маша Михаиловић, оперативни дередтор Атељеа 212 и Марина Вукасовић Меденица, костимограф у Народном позоришту у Београду. Жири ће прогласити најбољу женску улогу, најбољу мушку улогу, специјалну награду фестивала и Гран при фестивала. Својим гласовима публика ће наградити једну представу. Награде ће бити додељене последњег дана фестивала, у петак, 7. септембра.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ