Мени

Проглашени победници Фестивала дуодраме

Проглашењем победника и ревијалном представом завршен је 5. Фестивал дуодраме у Тополи. Овогодишњу титулу Најбоља представа фестивала понела је представа „Кабаре ајде бре“, по тексту Јелене Пантин, у режији Бранислава Недића, Крушевачког позоришта.

За најбољу женску улогу награђена је Ивана В. Јовановић, за улогу у представи „Дует за солисту“, по тексту Тома Кампинског, у режији Наташе Радуловић, Народног позоришта Сомбор. Награда за најбољу мушку улогу уручена је Срђану Алексићу, такође за улогу у представи „Дует за солисту“. Жири је одлучио да се Специјална награда додели младим глумицама за представу „Кабаре ајде бре“ Јелени Вукићевић и Марији Пантин. Највише гласова публике припало је представи „Свлачење“ – улоге Јелица Сретеновић и Катарина Жутић, у режији Мирјане Бобић Мојсиловић.

Подсетимо да је овогодишњи жири радио у саставу: Небојша Брадић – председник и чланови Маша Михаиловић и Марина Вукасовић Меденица. Селектор фестивала био је Жељко Јовановић.

Након доделе награда ревијално је изведена представа „Линија“. Реч је о монодрамској пантомими која је победила на Фестивалу пантомиме у Земуну 2018. Ауторка и глумица Ана Танасковић Бретснајдер.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ