Мени

Дај педалу раку

Под слоганом „Дај педалу раку“ у Тополи је у суботу, 29. септембра, одржана манифестација усмерена према борби против малигних обољења. Програм манифестације започео је подизањем заставе Удружења за борбу против рака на зграду Културног центра Топола.

По подизању заставе бициклисти и окупљени грађани прешли су ка центру града где је програма настављен. Чланови Удружења за борбу против рака „Волим живот“ из Тополе делили су едукативне флајере, беџеве и мајице присутнима и пролазницима. Др  Валентина Пајић говорила је о активностима Удружења за борбу против рака „Волим живот“, досадашњем раду удружења, раду на превентиви, едукацији становништва и даљим активностима. О значају превентиве у лечењу малигних болести говорио је директор Дома здравља „Свети Ђорђе“ др Горан Ђорђевић. Он је истакао да је у 90 посто случајева рак дојке излечив уколико се карцином дијагностикује на време и одмах почне да се лечи.

У двадесет градова Србије спроведена је акција промотивне вожње двоточкаша како би се истакла важност превентивних прегледа и правовременог лечења у борби против рака дојке. Манифестацију организује је Женски центар „Милица“. На овај начин започет је Месец борбе против рака како би што већи део друштва постао свестан чињенице да је рак дојке у великом броју случајева излечив, али само ако се открије и лечи на време.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ