Мени

Министар Шарчевић посетио Тополу

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије, Младен Шарчевић посетио је данас Тополу.

Повод радне посете министра Шарчевића био је обилазак Основне школе “Живко Томић” у Шаторњи, а затим и Средње школе “Краљ Петар I” у Тополи, као и економије пољопривредне школе ове средњошколске установе. О плановима и потребама образовних установа општине Топола министра просвете је упознао председник Скупштине општине Драган Јовановић. Са своје стране, министар је обећао помоћ Министарства у завршној фази изградње школске спортске сале у Шаторњи као и отворених спортских терена. Он је обећао и помоћ у увођењу дуалног образовања у СШ “Краљ Петар I”, смера прехрамбени прерађивач и модни креатор, а такође помоћ  у спровођењу пројекта изградње дома ученика и обнову објеката школске економије.

Поред реализације Прве фазе изградње фискултурне сале, министар Шарчевић је упознат и са осталим приоритетима ОШ “Живко Томић” попут израде елабората енергетске ефикасности, као и са реализацијом пројекта дигиталне учионице и развојем ЕКО пројекта. Видно је било задовољство министра просвете, јер је на лицу места могао да се увери да се донети систематски закони у потпуности прате и примењују. „То је заиста милина видети како они то раде“ – рекао је Шарчевић.

Након обиласка Средње школе “Краљ Петар I” и школске пољопривредне економије где је упознат са пројектом изградње ученичког дома, а посебно са потребом увођења дуалног образовања, смера прехрамбени прерађивач и модни креатор, министар је рекао да је ученички дом јако битан и мора се подстицати јер ће подразумевати и већи број ђака. Подржао је и увођење дуалног образовања јер је „у Србији заживело изванредно“.  Ово је веома значајно ако се зна да две велике фабрике попут воћаре Јарменовци и модне конфекције имају могућности да упосле ученике кроз дуално образовање, а након завршеног школовања и да их запосле.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ