Мени

Од идеје до иновативног женског бизниса

Општина Топола организовала је у уторак, 16. октобра, у Визиторском центру, уводну конференцију „Од идеје до иновативног женског бизниса“, у оквиру пројекта „Подршка женском иновационом предузетништву у Тополи“.

О приликама које нуди предузетништво, успешним женама предузетницама и свом великом искуству у развоју предузетништва, са учесницама конференције разговарала је Горана Танасковић, представница Привредне коморе Србије, организациона јединица у Чачку. Лична предузетничка искуства и значај иновативности у контексту успеха једне предузетничке иницијативе на тржиту, пренела је Весна Баур, успешна предузетница и Председница удружења пословних жена ”Надежда Петровић”, у Чачку. Пристуним учесницима обратила се  и међународна гошћа Еспри Девора, експерткиња из Америке и сама предузетница и велика поборница и активисткиња, која подржава развој женског предузетништва у свету.

На конференцији је представљен јавности пројекат Општине Топола ”Подршка женском иновационом предузетништву у Тополи“, као и Јавни позив за потенцијалне и постојеће жене предузетнице. Пројекат је део Програма подршке развоју и промоцији женског иновационог предузетништва, који спроводи Кабинет Министра за иновације и технолошки развој Владе Републике Србије, а финансира се средствима Републике Србије.

Циљ пројекта је оснаживање жена са територије Општине Топола за бављене иновационим предузетништвом,  кроз: – промоцију женског иновационог предузетништва; – унапређење предузетничких способности и капацитета жена, путем обуке и менторства; – директну финансијску подршку реализацији њихових предузетничких идеја, обезбеђивањем бесповратних средстава, у вредности до 300.000,00 рсд за 10 најбољих женских, иновативних, предузетничких иницијатива.

Конференција је организована са жељом да се  покрене шири дијалог у заједници на тему женског иновационог предузетништва, промовишу добри примери женског иновационог предузетништва из Србије и развијених земаља и подстакну наше суграђанке да размишљају о предузетништву и иновацијама.

Рок за достављање пријава за учешће у Програму подршке развоју женских иновативних предузетничких иницијатива истиче 02. новембра. Текст јавног позива и пријава за учешће у Програму могу се преузети на сајту Општине Топола www.topola.rs  или у згради Општинске управе, булевар Краља Александра 9, на шалтеру писарнице или у канцеларији бр. 17.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ