Мени

Сајам запошљавања у Тополи

Филијала Крагујевац Националне службе за запошљавање данас је у хотелу “Опленац” у Тополи организовала Сајам запошљавања.

На Сајму је учествовао 21 послодавац из Тополе и окружења. Исказана је потреба за запошљавањем више од 100 нових радника. Највише послова понуђено је лицима машинских и металских занимања – бравари, заваривачи, металоглодачи, металобрусачи, машин бравари… У понуди су била и радна места за машинске инжењере, дипломиране економисте, посластичаре, месаре, шиваче, возаче…

Незапослена лица имала су прилику да на Сајму запошљавања предају своје радне биографије и конкуришу за радна места која су понудили: Healthcare uniforms, Wiener stadtische osiguranje, Sweet house exclusive, Bumis, Ballary, Ligrap, Banja komerc Bekament, Hoteli Trio O, Morsad, Opportunity Banka, Pley off plus, Goša Service, Biro Stolovi plus, Veterinarska stanica Babić-Brkić, Integral export-import, Trnava promet, Badotextile, Peštan, GMP Jarmenovci, Stara varoš, Wine Merchant invest.

Сајам запошљавања у Тополи потврдио је важност и значај сајма као једне од мера активне политике запошљавања. На територији општине Топола реализовани су програми и мере активне политике запошљавања и то: јавни радови, програм самозапошљавања, стручна пракса, субвенција послодавцима за запошљавање лица из категорије теже запошљивих.

Иначе, на територији општине Топола до краја септембра евидентирано је 1662 незапослена лица, док је на територији Шумадијског округа забележено укупно 28749 лица. Евидентирано је, такође до краја септембра (у овој години) укупно 2877 запошљавања – 369 на неодређено време, а 2177 на одређено. Према старосној структури највише незапослених лица је старости преко 50 година са 34,2%, до 30 година 21,6%, а лица између 30 и 40 година старости 22%.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ