Мени

Обука и подела дечијих аутоседишта

У сали за састанке Визиторског центра у Тополи одржано је предавање на тему проблема страдања деце у саобраћају. У вези са тим изведена је теоријска и практична обука о употреби и постављању дечијих аутоседишта у возила и подела аутоседишта родитељима 27. деце са територије општине Топола. Акција је реализована у сарадњи Општинског савета за безбедност саобраћаја на путевима са Агенцијом за безбедност саобраћаја.

Присутне је на почетку састанка поздравио председник општине Драган Живановић који се захвалио на укључењу Агенцији у заједничку акцију поделе аутоседишта. Родитељима је пожелео да их дуго и срећно користе. Председник Живановић је најавио и превентивну акцију саобраћајне полиције усмерену ка провери употребе дечијих аутоседишта у возилима. Истакао је, такође, да је ово четврта година од како општина Топола додељује аутоседишта, а само у овој подељено је око 120.

О статистичким показатељима употребе аутоседишта, безбедности деце у возилима, употреби аутоседишта и правилном коришћењу говорили су Ненад Јевремовић из АБС и Маријана Јовановић из ЦПБС, док је Нина Карановић из ЦПБС демонстрирала постављање аутоседишта у возилу. Едукативна и вредна пажње предавања показала су значај заштите деце у саобраћају на овај начин. Показатељи страдања деце у саобраћају која нису заштићена аутоседиштима су забрињавајући. Навешћемо податак да је у последњих пет година на путевима у Србији страдало 64. деце. Само у 2017. страдало је 17. деце. Зар то није неколико разреда деце у школи?

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ