Мени

Пружити руку онима којима је помоћ потребна

Прославом и пригодном приредбом у Ловачком дому у Липовцу, Волонтерски центар „Кораци“ из Тополе обележио је 5. децембар, светски Дан волонтера. Домаћин скупа био је клуб “Опленачко срце” из Липовца основан октобра 2017. у оквиру пројекта који реализује Волонтерски центар “Кораци”. Прослави је присуствовао велики број волонтера овог центра.

Волонтерски центар “Кораци” из Тополе постоји већ 15 година. Током свих ових година окупио је велики број волонтера. Поред тога реализован је и значајан број пројеката. Посебно су поносни на пројекте “Помоћ у кући за децу са сметњама у развоју и њиховим породицама” и ”Помоћ у кући за старе у општинама Топола, Аранђеловац и Смедеревска Паланка” које је финансирала ЕУ, а који су након окончања подржани од стране Општине Топола и на тај начин се и даље реализују. Од 05.10.2017. почео је са реализацијом пројекат “Унапређење услуга у заједници за стара лица у општини Топола” који ће трајати до 04. јуна наредне године. У том правцу ангажовано је четири неговатељице и девет геронтодомаћица на пружању услуга, а обухваћено је укупно 78 корисника. Резултат свеукупног рада и постојања центра је и лиценца за пружање услуге помоћ у кући коју су “Кораци” добили 2017. године и траје наредних пет година.

Мисија Волонтерског центра Кораци је оспособљавање и оснаживање грађана за активно укључивање у друштвени живот, смањење изолованости припадника циљних група старих, рома и особа са различитим врстама проблема, промоција солидарности, алтруизма и хуманости.

Међународни дан волонтера обележава се у свету као подсећање на дан када је 1970. године створен Програм Уједињених нација за волонтере. Његов циљ је да волонтерске услуге понуди што већи број људи. За свој рад они не очекују материјалну надокнаду па их називају и људима добре воље, јер помагање и посвећивање времена другима сматрају хуманим и солидарним чином.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ