Мени

Кредити за противградне мреже

Према најавама општинског руководства, од краја јануара наредне године воћари и повртари општине Топола моћи ће да рачунају на повољне кредите за подизање противградних мрежа.

Кредити за противградне мреже би се подизали на 10 година, Општина Топола би покривала камату, а држава давала повраћај од 50 посто. Ако се изведе рачуница да уградња мреже по хектару износи око 9500 евра, пољопривредника ће она коштати око 4800 јер ће Општина банкама плаћати камату, а Министарство пољопривреде давати субвенцију од 50%. Лако се да закључити да се ради о врло повољним кредитима.

-Ово ће бити пилот пројекат, први у Србији где ће у спрези радити Општина, држава преко ресорног министарства, пословне банке и осигуравајуће куће како би сви заједно допринели да се у наредним годинама под веома повољним условима што већи број парцела покрије противградном мрежом, рекао је председник Скупштине општине Драган Јовановић и позвао пољопривредне произвођаче да се укључе, указујући на проблеме заштите од града и штете које град наноси пољопривреди.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ