Мени

Женско иновационо предузетништво

Општина Топола организовала је данас у Визиторском центру завршну конференцију Пројекта “Подршка женском иновационом предузетништву у Тополи”.

Сертификате о завршеној обуци добило је двадесет жена предузетница, а њих десет потписало је уговоре за доделу бесповратних средстава које је у име општине Топола потписао председник општине Драган Живановић. Поздравном речју присутнима се обратио председник Скупштине општине Драган Јовановић. Зора Недовић из Одељења за локални економски развој Општине Топола, иначе координатор пројекта, презентовала је резултате пројекта “Подршка женском иновационом предузетништву у Тополи”. О факторима успеха у предузетништву говорио је Миливоје Јовановић из НВО Енека и програма Покрени се за посао, а Верица Максимовић, власница компаније Грин Инжењеринг преко својих искустава обрадила је тему Од идеје до успешног бизниса – искуство из прве руке.

-Женско предузетништво је нешто што сви ми треба да подржавамо и на нивоу државе и на нивоу локалне самоуправе. Овај пројекат наставићемо и у 2019. години. Ови грантови су за жене веома битни. Жене су много мање затсупљене у предузетништву. Оно што сви заједно треба да негујемо нарочито код деце која завршавају школе, а то више пута говорим је да размишљају да буду предузетници. Да размишљају да развијају бизнис. Ово је одлична ствар када вам неко додели један грант од 300.000 динара да можете да стартујете. Пошто ћемо ово наставити и наредних година ово је само позив и подстицај за нове идеје, а нарочито за младе људе који могу доћи код нас и имати могућност за овакву помоћ која је веома значајна и у старту веома пуно значи – рекао је између осталог председник Скупштине Драган Јовановић.

Циљ пројекта је оснаживање жена са територије Општине Топола за бављене иновационим предузетништвом. О томе је нешто више говорила Зора Недовић, координатор пројекта. Истакла је да је на овај начин промовисано женско иновационо предузетништво. Путем обуке и менторства унапређене су предузетничке способности жена, а 10 жена, чији су бизнис планови оцењени као најиновативније предузетничке иницијативе, добило је директну финансијску подршку од по 300.000 динара.

Подсетимо да је пројекат реализован као део Програма подршке развоју и промоцији женског иновационог предузетништва који спроводи Кабинет министра за иновације и технолошки развој Владе Републике Србије, а финансира средствима буџета Републике Србије и Општине Топола.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ