Мени

Спомен соба РВИ и ППБ

Удружење Ратних војних инвалида и породица погинулих бораца општине Топола отворило је данас Спомен собу и простор за ратне инвалиде. Освештавање и отварање канцеларије одржано је у монтажној згради Општине.

Скупу су присуствовали ратни инвалиди и породице погинулих бораца Тополе и више градова Србије, председник општине Топола, Драган Живановић, саветник за борачка питања Саша Дујовић, потпуковник Стојан Симјановић, председник САБОР-а Дејан Марјановић. Испред удружења присутнима се обратио председник републичког Удружења РВИ и ППБ Јовица Павловић. Простор је освештао архијерејски намесник Остоја Пешић. Други део свечаности одржан је у хотелу “Опленац” где су заслужнима додељене захвалнице за допринос реализацији отварања овог простора.

Отварање Спомен собе и простора за ратне инвалиде плод је пројекта “Простор за ратне инвалиде и Спомен соба у Тополи”. Пројекат је финансиран од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије.

Удружење РВИ и ППБ општине Топола основано је 2002. године. До сада није имало свој простор, тако да се дошло на идеју да се аплицира за средства на Конкурсу за борачке организације које је расписало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања – Сектор за борачко-инвалидску заштиту. Уз помоћ ресорног Министарства са једне стране и општинског руководства са друге дошло се до резултата – отворен је простор за окупљање, дружење и евоцирање успомена ратних инвалида и породица погинулих бораца.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ