Мени

Жена општине Топола

Поводом Међународног празника Дана жена, у скупштинској сали Општине Топола уручена је традиционална награда “Жена општине Топола”.

Комисија за доделу награде једногласно је одлучила да за “Жену општине Топола” у 2018. години прогласи Јелену Лекић из Тополе. Председник Удружења СУБНОР-а Тополе, Миодраг Лазић испред организације манифестације уручио је славодобитници плакету “Даринка Радовић” која се додељује уз ово признање. У име покровитеља, председник општине Драган Живановић уручио је Јелени Лекић вредносни чек. Такође, мајкама, супругама и уопште породицама палих бораца са подручја општине Топола у сукобима 1990-1999, Удружење РВИ и ППБ Тополе као знак пажње припремило је пригодне поклоне.

У образложењу одлуке да се Јелени Лекић додели признање стоји:

По препоруци предлагача Јелена, рођена 1957. године у Тополи, пензионерка, мајка двоје деце и бака троје унучади је активни сарадник Црвеног крста и добровољни давалац крви. До сада је у акцијама дала 46 пута крв. Знајући да на овај начин помаже многима којима је то, можда једина шанса да се врате у живот у критичним тренуцима, она је истрајна у својој хуманој мисији не очекујући чак ни захвалност свих оних који су њеним гестом спашени смрти.

Опредељење ове жене да помаже другима дајући своју крв, то јест део себе, на тај начин је објединила све оно најбоље што собом носи хуманост, пожртвованост, родољубље и човекољубље.”

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ