Мени

Састанак савета за здравље

У скупштинској сали општине Топола, данас је одржан састанак општинског Савета за здравље.

На састанку је изабран председник Савета, донете су одговарајуће Одлуке и учињени кораци за израду Плана јавног здравља. Састанку је у улози сараднице присуствовала др Јасмина Танасић, шеф Одељења за друштвене делатности секретар Одбора за здравље и социјалну политику, која испред СКГО подржава Савет за здравље општине Топола у изради Плана јавног здравља. Учешће у раду Савета узео је и председник општине Драган Живановић, који је својим ангажовањем подстакао и охрабрио рад Савета.

Пошто је састанак представљао и врсту конститутивне седнице, на скупу је за председника Савета изабрана др Валентина Пајић, а за заменика Јелена Урошевић. Акценат у раду стављен је на израду Плана јавног здравља. Смернице за његову израду изнела је др Јасмина Танасић. План је законски обавезан документ. На предлог Савета за здравље усваја га Скупштина општине Топола.

На састанку је постигнут конкретан договор о планираним активностима. Донет је план рада за ову годину. Истакнута је неопходност израде процене здравственог стања становништва са предлогом мера. Такође, кренуће се и у израду пројекта везаног за превенцију карцинома дојке. Поред едукативних радионица усмерених ка превенцији у лечењу карцинома дојке и грлића материце, учиниће се и конкретни кораци за набавку покретног мамографа. Један од планова мера је и укључење у организовани скрининг карцинома грлића материце под покровитељством Министарства здравља.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ