Мени

Дух Америке у Доњој Шаторњи

У среду, 03. априла Основну школу „Живко Томић“ из Доње Шаторње по други пут посетио је John Cappello, представник организације „The Spirit of America in Serbia“. Приликом посете школи је донирана интерактивна табла.

Занимљив је био први контакт господина Cappella са ученицима. Руковао се са већином ученика, што је код њих у први мах изазвало изненађење. Затим је гост школе присуствовао радионици ученика млађих разреда на којој су ученици правили предмете од папира. Мноштво ученика је имало питања за Јоhn. Ученици су му постављали питања, а комуниција је вођена на енглеском језику. Питања су била разноврсна, од тога како се зове и којим послом се бави до питања шта зна о српској историји. Затим се Јоhn са делом ученика и наставника упутио у просторију где ће бити постављена интерактивна табла. Интерактивна табла има мноштво предности, од тога да побољшава однос између наставника и ученика, омогућава ученицима са специјалним потребама да на другачији начин прате наставу, чини процес подучавања интересантнијим до тога да је наставникy уџбеник на дохват руке.

The Spirit of America in Serbia је непрофитна организација која помаже образовне установе у Србији донирањем неопходних наставних средстава. Осим образовних установа организација помаже и друге институције чији су корисници особе са инавлидитетом, музичке школе, научне институције ради ојачавања односа између наше две земље.

John Cappello је позван да поново дође у школу како би видео како се интерактивна табла користи. У школи се надају да ће се Cappello одазвати позиву и да је ово само почетaк сарадње. Овом приликом управа школе, запослени, ученици и родитељи се искрено захваљују на донацији уз речи да су врата наше школе увек отворена за људе добре воље.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ