Мени

Уводна конферфенција пројекта "Ефикасно управљање локалном јавном имовином"

У Тополи је у четвртак, 04. априла, одржана уводна конференција посвећена представљању новог пројекта „Ефикасно управљање локалном јавном имовином“, коју организују партнерски Општина Топола и партнери на пројекту: Општина Рековац, Општина Лапово и Развојни бизнис центар Крагујевац.

Пројекат се реализује у оквиру Програма Exchange 5, који финансира Европска унија из алокације за ИПА 2014, а спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО) као имплементационим партнером. Тело за уговарање свих пројеката грант шеме је Министарство финансија, односно Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (ЦФЦУ).

Циљ пројекта је допринос већој ефикасности, делотворности и транспарентности јавне администрације и учинити је ближе пословној заједници и грађанима, кроз унапређење управљања локалном јавном имовином у Општинама: Топола, Рековац и Лапово. Унапређено управање имовином на локалном нивоу позитивно ће утицати на укупан бржи локални друштвено-економски развој ових општина.

Реализација овог пројекта омогућиће Општинама Топола и Рековац унапређење већ уведеног система за управљање локалном јавном имовином. Општина Лапово по први пут ће увести систем за управљање локалном јавном имовином. У Тополи и Рековцу биће унапређене, а у Лапову успостављене организационе и административне структуре и интерне процедуре за управљање имовином, биће развијени информационо – комуникациони капацитети, и успостављена, односно унапређена финансијска евиденција јавне имовине. Коначно, други важан исход пројекта биће да локална јавна имовина, буде пописана, евидентирана и регистрована као јавна својина локалних самоуправа.

Уводни догађај је организован у Визиторском центру са циљем да јавности представимо пројекат „Ефикасно управљање локалном јавном имовином“, као и да развијамо дијалог у локалној заједници на тему значаја и користи од системског управљања имовином за локални друштвено-економски развој.

На уводном догађају, скупу су се обратили највиши званичници Општине Топола, председник општине Драган Живановић и председник супштине општине Драган Јовановић, генерални сакретар Сталне конференције градова и општина Ђорђе Станичић, заменица председника општине Лапово Мирела Раденковић, као и Начелница општинске управе општине Рековац Слађана Глишић. Пројекат су представили менаџер пројекта Немања Јовичић и Немања Костић представник одељења за урбанизам Општине Топола. На скупу су учествовале заинтересоване стране, представници јавно комуналних предузећа и медија из све три партнерске општине.

Догађај је омогућио унапређење међуинституционалне сарадње у циљу што ефикасније имплементације пројекта и постизања максималних резултата.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ