Мени

Пецароши и кувари крај језера

Куп Тополе „Велики петак“ – такмичење у спортском риболову удицом на пловак данас је по 38. пут одржано на језеру крај Тополе. Поред тога, у башти ресторана „Језеро“ одржано је такмичење у кувању рибље чорбе. Организатор такмичења и овога пута било је Удружење спортских риболоваца „Клен“ из Тополе. Предиван амбијент, велики број такмичара, сјајна организација и лепо време  измамили су на обале језера и велики број „кибицера“ – посматрача и деце који су овај догађај доживели и као прилику за одмор и опуштање.

За надметање у риболову пријавило се 37 такмичара. Поред Тополе, такмичари су пристигли из Аранђеловца, Смедеревске Паланке, Лазаревца, Крагујевца и Београда. Победнички пехар је, као и прошле године, понео Милош Јокић из Тополе са уловљених 1750 грама рибе. Са уловом од 855 грама, Раде Дамјановић из Лазаревца био је други, а Влада Јокић из Аранђеловца трећи са 780 грама рибе. Штап за пецање добио је Стојадиновић Вељко као победник у категорији деце са уловљених 450 грама рибе, а пехаром је награђена Маринковић Миа (2011) као најмлађи учесник на такмичењу.

Жестока конкуренција била је и у такмичењу у кувању рибље чорбе на које се пријавило 7 екипа. Међу такмичарима запажена је била и екипа РВИ и ППБ. Победу је „за длаку“ однео Мото клуб „Опленац“ из Тополе. Друга награда припала је екипи Гаргамел, а трећа екипи Крћевац.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ