Мени

Смањити последице непогода

У просторијама СШ “Краљ Петар I” данас је одржана радионица на тему смањења ризика од катастрофа. Ученицима завршних разреда школе и професорима, предавање је испред хуманитарне организације Caritas одржао Александар Лазаревић, дугогодишњи управник Националног тренинг центра сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије.

Предавање је одржано у оквиру реализације пројекта “Знањем до сигурности”. Данашње предавање представља почетак активности и сарадње Caritasa и Општине Топола које ће се огледати и у конкретним акцијама намењеним смањењу ризика од катастрофа.

Акценат у предавању је стављен на више битних сегмената. Дати су примери досадашњих искустава приликом елементарних непогода. Такође, говорило се и о искуствима из којих су научене многе “лекције” како се поједине ситуације не би поновиле. Нешто што је можда и најважније, присутни су могли чути и примере добре праксе, односно начине како се и на који начин последице великог броја непогода, да не кажемо катастрофа, могу предупредити или умањити. Вештом анимацијом присутних предавач је у разговор на тему укључио и ученике и њихове професоре.

Хуманитарна организација Caritas у Србији је постала позната по свом ангажовању у санирању последица катастрофалних мајских поплава из 2014. године. Том приликом помогла је великом броју домаћинстава у угроженим општинама Србије, а у наредним годинама покренула и пројекте смањења ризика од каатастрофа. У сарадњи са сектором за ванредне ситуације МУП-а Србије реализовала је више едукативних семинара, показних вежби и других активности.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ