Мени

"Акција" у породици Ђокић

-Ону ноћ, када је екипа требала да стигне, нисмо од узбуђења могли да спавамо ни ја ни деца – започео је своју причу Милосав Ђокић.

Тог 15. априла у Доњу Трешњевицу је стигла екипа ТВ серијала “С Тамаром у акцији” који се емитује на РТС-у. У овом селу управо Милосаву Ђокићу требало је да се сређује кућа. Милосав живи са троје деце – осмаком Срђаном, Слађаном која завршава 6. разред и од наредне јесени прваком Ненадом. Кућа у којој живе је стара, оронула и “зрела” за реновирање.

-Три године живим ту сам са децом. Ја сам им овде и мајка и отац. У тешком стању смо живели – наставља Милосав.

У кућу није била ни уведена вода, нити изведена канализација тако да се ни о купатилу или кухињи није могло говорити.

-Купатило деци нисам имао. Лети можеш да се окупаш и напољу под тремом. Проблем је са ћерком. То је ипак женско дете… разумете – каже Милосав.

У таквим условима на сцену ступа Тамара Грујић са својим тимом, спонзорима и локалним самоуправама. Овога пута на њен позив за помоћ породици Ђокић одазвала се Општина Топола са својим привредницима.

Општина и привредници са њене територије помогли су са радницима – извођачима радова, а било је ту и волонтера и Срђанових другара, материјалу за спољне радове на кући, водоводној и канализационој мрежи, у изградњи септичке јаме и делу материјала за унутрашње радове. У бунар је убачена потапајућа пумпа. Вода је “стигла” у купатило и кухињу. Канализација је спроведена у септичку јаму.

Остало, а доста је тога, дело је Тамаре, њене екипе и спонзора. Ово је седма сезона добро познатог и гледаног ТВ серијала. До сада је уз помоћ ове акције изграђено више од 80 кућа. Захваљујући несебичности и хуманости Тамаре Грујић породице у којима је уследила њена акција добиле су нове и квалитетне услове за живот, услове какви доликују и приличе свакоме од нас. Због свега тога дугује јој се велика захвалност и велико хвала пре свега као човеку.

-Моја деца нису ишла прљава у школу. Ишла су чиста и педантна. Ја сам то прао ручно док ми ови људи нису донели машину – прича Милосав и додаје – Крену вам сузе на очи када то видите… знамо како је било, а погледајте како изгледа после седам дана…

Захвалан је Милосав Ђокић свима на помоћи. Тамари и њеним “акцијашима”, Општини и свим њеним привредницима који су се одазвали и закључује: “Богу хвала, има добрих људи који су погледали на моју децу.”

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ