Мени

Радио који се види

Пловећи на таласима Радио Београда одрастале су генерације и генерације слушалаца. Ове године, ова угледна кућа слави 95 година свога постојања. Обележавајући значајну годишњицу, екипа Радио Београда отиснула се у један заиста занимљив серијал емисија гостујући по градовима Србије и директно емитујући радио програм који се поред слушања може и видети.

Овога јутра Први програм Радио Београда директно је из Тополе емитовао свој јутарњи програм, конкретно емисију “Ухвати дан”. Програм су из импровизованог студија у кафеу Сахер стори водиле Елизабета Арсеновић и Јована Обренић. Продуцент програма је Ђорђе Радосављевић. Гости програма били су председник Скупштине општине Топола, Драган Јовановић, председник ловачког удружења “Карађорђе” Влада Радојковић, директорка Туристичке организације Љиља Тодоровић и многи други. Теме су биле потпуно разнолике, разнолике у тој мери да су слушаоци могли стећи једну потпуну слику о читавој општини. Саговорници су говорили о привреди, потенцијалима, туризму, историјату, култури, спорту и свему ономе што чини овај крај препознатљивим и привлачним.

Екипа Јутарњег програма Радио Београда је од почетка априла кренула на турнеју по Србији поводом јубилеја своје куће – 95 година постојања. До гостовања у Тополи били су у Темерину, Апатину, Сомбору и Пожаревцу.

О разлозима постојања и самом концепту емисије говори нам једна од водитељки програма, Елизабета Арсеновић. Најпре нас је наша саговорница упознала са обележавањем годишњице постојања једне, како је рекла “куће која је много више од само медијске куће, која је заиста и институција културе”. Радио Београд је 1. октобра 1924. године почео да емитује свој програм. Самим тим све до 1. октобра Радио Београд ће кроз различите садржаје обележавати свој рођендан.

-Један од тих начина је и турнеја Јутарњег програма, а тај програм се зове “Ухвати дан”. Сваког другог четвртка почев од почетка априла, када смо почели, до 1. октобра обићи ћемо, слободно се може рећи, читаву Србију – рекла је наша саговорница.

Од ње смо чули и основну замисао програма, а то је приближити се грађанима. При томе треба знати да се ова идеја заправо реализује годинама. Поставља се радио који се види – не само радио који се слуша већ и радио који се види. Дугогодишња тенденција је повећати не само слушаност већ и видљивост радија.

То некоме може изгледати и чудно али када на најразличитијим местима у граду видите екипу са тонцем и водитељима, звучницима и миксетом, биће вам јасно да је у питању радио програм. То нам потврђује и Елизабета Арсеновић када каже да се бирају места где је већа фреквенција људи – где се одвија живот једног града. То може бити туристичка организација, кафић, пешачке зоне, баште, тргови….

-Хоћемо да изађемо у сусрет грађанима одређеног места и да будемо што видљивији – каже нам Елизабета.

И заиста су били видљиви. Људи су долазили, пратили, распитивали се о чему се ради… Да није било онакве кише било би их и више. У сваком случају радио програм је био веома, веома видљив.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ