Мени

За срећнију старост

Завршна конференција пројекта “Унапређење услуга у заједници за стара лица у Општини Топола” одржана је данас у Визиторском центру у Тополи.

Скупу су се обратили председник општине Драган Живановић и председник Скупштине општине Драган Јовановић. Своја искуства у спровођењу пројекта пренели су актери активности, учесници пројекта: Марија Ристовић из Липовца испред координатора и геронто домаћица, као представник здравства директор Дома здравља “Свети Ђорђе” др Горан Ђорђевић и Слободанка Миливојевић испред организације Волонтерског центра “Кораци” која је била пружалац услуге. Присутне је кроз конференцију водила Зора Недовић асистент менаџера пројекта – координатор локалног економског развоја која је представила резултате пројекта и иновативне елементе из праксе.

Укупна вредност пројекта износила је 191.940,54 еура. Са 89,92% укупних трошкова пројекат је финансирала Европска унија, а преосталих 10% суфинансирала је Општина Топола. Пројекат је трајао две године.

Корисници услуге ПУК за старе су житељи Општине Топола, жене старије од 60 година и мушкарци старији од 65 година који живе сами, без породичног старања или су у стању социјалне угрожености. У оквиру пројекта услуга је пружана за око 70 корисника. Услугом су обухваћена насељена места општине Топола у којима је успостављена мрежа клубова старих. Клуб старих „Опленачко срце Топола“ основан пре више од једне деценије успоставио је подручне клубове: Клуб старих „Опленачко срце Липовац“, Клуб старих „Опленачко срце Наталинци“, Клуб старих „Опленачко срце Трнава/Овсиште“, Клуб старих „Опленачко срце Белосавци“, Клуб старих „Опленачко срце Блазнава“ и Клуб старих „Опленачко срце Доња Шаторња“.

Једнодушно мишљење присутних је да са оваквим активностима треба наставити и у будућности. Разлози су више него јасни. Пре свега то је осећај припадности старих. Затим њихово међусобно дружење, упознавање као и заједнички излети. Све скупа једна срећнија старост.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ