Мени

Интернет безбедност на првом месту

Под покровитељством Општине Топола, ученицима седмих и осмих разреда основних школа одржана су предавања на тему безбедности деце на интернету и на друштвеним мрежама.

У четвртак 30. и петак 31. маја, као и у уторак 4. јуна одржана су предавања у ОШ “Карађорђе” у Тополи, “Сестре Радовић” у Белосавцима и “Живко Томић” у Доњој Шаторњи. Предавања је одржала Катарина Јонев, едукатор на тему заштите деце и младих на Интернету. Предавањима су поред ученика присуствовали и педагози, психолози, наставници и директори школа.

Циљ предавања било је подизање свести младих о актуелном проблему насиља на интернету као и уочавање опасности које их могу задесити на друштвеним мрежама. Катарина Јонев је искуствима из праксе дочарала те опасности. Она је, наглашавајући значај безбедности ученика на интернету, подсетила на чињеницу да омладина много времена проводи на друштвним мрежама, што се нарочито може очекивати на предстојећем распусту.

-Деца у Тополи су сјајно реаговала на предавања. Били су пажљиви слушаоци, али су и активно учествовали у дискусији што је допринело квалитету предавања. Верујем да континуираном и квалитетном едукацијом можемо заштити нашу децу – рекла је између осталог Катарина Јонев на www.katarinajonev.com

Из прегршт примера шта може да им се деси ако не буду пажљиви у виртуелном простору, ученици су могли да извуку поуке. С обзиром да су друштвене мреже постале саставни део њихових живота, Катарина Јонев их је упутила и на њихово правилно коришћење. Сагледавајући пажњу ученика и њихову активност и заинтересованост за ову актуелну тему, можда би се у блиској будућности могла организовати оваква предавања и генерацијама млађих узраста како би на време могли превазићи препреке и опасности.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ