Мени

Мере популационе политике

Министарка у Влади Републике Србије задужена за демографију и популациону политику, професор др Славица Ђукић Дејановић, потписала је уговор са председником општине Топола, Драганом Живановићем о додели бесповратних средстава намењених реализацији Програма подршке за спровођење мера популационе политике.

Вредност комплетног пројекта популационе политике у локалној самоуправи износи 3.274.926 динара. Република учествује са 2.459.053 динара, док ће преостали износ суфинансирати општина Топола. Пројекат обухвата децу и младе различитог узраста, односно старости, тако да је у њега укључен шири спектар образовних и здравствених институција.

Програмом који је у току, обухваћено је 182. деце. У њега су укључена деца Предшколске установе “Софија Ристић” од четири године до поласка у школу како у Тополи тако и у групама на селу. Циљ је да програмом обуке кроз школицу спорта деца стекну навике за свакодневним вежбањем од најранијег детињства и на тај начин се превентивно делује и отклањају деформитети кичме, стопала, зглобова…. Стручни сарадник са искуством одржаће радионице са родитељима о важности физичког вежбања за развој детета. Поред тога, у Предшколској установи “Софија Ристић” у Тополи одавно постоји потреба за опремањем дворишта справама и опремом које ће омогућити безбедан и садржајнији боравак у вртићу који ће у поподневним сатима бити на располагању и осталим малишанима.

Пројектом је планирана набавка аутомобила Dacia Sandero за потребе патронажне службе Дома здравља “Свети Ђорђе” у Тополи, као и едукација младих, ученика седмог и осмог разреда Основне школе “Карађорђе” и едукација ученика СШ “Краљ Петар I” у Тополи о очувању и унапређењу репродуктивног здравља младих.

Како се из изложеног може видети, реч је о широкој друштвеној акцији, која обухвата практично све факторе заједнице. Задатак локалне самоуправе, са једне стране и родитеља са друге, је да створи најбоље услове за одрастање и васпитање деце. Овај пројекат ће сигурно у том смислу имати велике позитивне ефекте заједно са другим активностима локалне самоуправе.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ