Мени

Јавни час физичког вежбања

Јавним тренингом у сали Средње школе “Краљ Петар I” публици су се данас представили предшколци установе “Софија Ристић” из Тополе са издвојеним одељењима.

Час физичког вежбања организован је у склопу Програма подршке за спровођење мера популационе политике који Општина Топола реализује у сарадњи са Министарством у Влади Републике Србије задуженим за демографију и популациону политику (видети објаву/вест: Мере популационе политике). Сам час водио је спортски клуб “Фока” из Крагујевца као учесник у реализацији програма, у сарадњи са професорима физичког васпитања у Тополи.

Заменица председника општине Славица Топлица поред вредности пројекта нагласила је и развој психо-физичких активности деце као основни циљ. Набавка спортских реквизита и опреме за вртић ће по њеном мишљењу овај циљ само оплеменити. Славица Топлица је подсетила и на други део пројекта који подразумева едукацију средњошколаца и основаца 7. и 8. разреда о очувању и унапређењу репродуктивног здравља младих и набавку аутомобила Dacia Sandero за потребе патронажне службе Дома здравља “Свети Ђорђе” у Тополи.

Присутне је у име ПУ “Софија Ристић” поздравила директорка установе Тања Јовановић. Она се захвалила Министарству, локалној самоуправи и Академији спорта на уложеном труду и енергији као и на справама које ће помоћи деци у будућем развоју.

Спортски клуб “Фока” већ 15 година ради са децом овог узраста. Основни задатак, према речима председника клуба Срећка Отовића, у овом случају им је био анимација деце за бављење спортом. Координација, моторика, гимнастика, атлетика, спорт кроз игру и дружење… начини су за приближавање основних елемената спорта деци по Отовићу.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ