Мени

47. Сликарска колонија у Липовцу

Наредних недељу дана село Липовац, крај Тополе, биће средиште уметности читаве Шумадије.

И овом приликом, у месној школи свечано је отворена 47. Липовачка сликарска колонија. Колонију је званично отворио председник општине Драган Живановић који је уметницима пожелео пуно инспирација и прегршт пријатних успомена у овом живописном крајолику. У име организатора присутне је поздравио директор Културног центра Топола, Мирољуб Марковић, док је уметнике овогодишњег сазива, у улози селектора представила академски сликар Тамара Ђорђевић. На овогодишњој колонији учествоваће: Александар Димитријевић, Ана Ђорђевић, Неша Јовановић, Мирјана Тодоровић, Горан Ракић, Милица Недељковић Јанковић, Константин Ступовски и Тамара Ђорђевић.

Тамара Ђорђевић се у основним цртама осврнула и на програм колоније који ће осим радних дана за уметнике, сачињавати и заједничке посете, обиласци и дружења. Уметници ће, између осталог,  имати прилику да посете комплекс Задужбине краља Петра I, винарију Александровић и манастир Светог архангела Михаила на Венчацу.

Као и претходних година, у оквиру колоније одржаће се радионица сликања за децу коју ће водити учесници колоније. Малишани Липовца и Тополе ће имати прилику да кроз седам дана трајања колоније науче основе сликарства. Радове који том приликом настану изложиће на затварању колоније, у петак 9. августа.   

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ