Мени

Рестрикција воде за пиће

Како апели за штедњу воде за пиће нису дали жељене резултате, а имајући у виду најављени период суше, рестрикције у испоруци воде са јавног водовода су неизбежне.

Доток воде опада брже од очекиваног. Са свих изворишта у Јарменовцима долази 22 литра у секунди. Поред тога, дошло је до квара на инсталацијама на Кречани, који би требало да буде отклоњен у току дана. Као што је и планирано, Винча, Пласковац, Липовац и Метеризе ће бити укључени у 15 часова. Међутим, због смањеног дотока и неуспелог апела за штедњу, неопходно је искључење са водоснабдевања свих сеоских насеља на 48 часова, почев од сутра у 8 часова. Ситуација се прати даноноћно, кварови отклањају у најкраћем року и надамо се да ће грађани схватити значај рационалне потрошње воде.

Осим тога, ради контроле рационалне потрошње пијаће воде, на терен ће изаћи службе инспекцијског надзора. С тога и даље апелујемо на свест грађана да се уздрже од коришћења пијаће воде за заливање, пуњење базена и сличне ненаменске потребе и воду за пиће користе само за прехрамбене и хигијенске намене.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ