Мени

Отворен 6. Фестивал дуодраме

Свечаним отварањем и представом „Судњи дан“ вечерас је у дворани Културног центра у Тополи отворен 6. Фестивал дуодраме.

Публику у дворани поздравио је позоришни редитељ Небојша Брадић, а фестивал званично отворио председник Скупштине општине Топола, Драган Јовановић. Небојша Брадић је истакао значај фестивала „који има јединствен жанр, дуодрама и сигурно у овом тренутку најбољем позоришном фестивалу који се дешава у земљи и региону.“ На овај начин, како је рекао редитељ, отвара се и позоришна сезона у Србији што ће показати и изванредне представе које су на репертоару. Он је такође позвао и љубитеље позоришта из Крагујевца, Аранђеловца и других градова да дођу у Тополу и одгледају представе и глумачка остварења. Председник Скупштине општине Драган Јовановић се захвалио организаторима, жирију, донаторима и посебно публици. Разлог за то лежи у чињеници, како је нагласио Јовановић, да свега овога не би било да управо публика није из године у годину тако пажљиво пратила фестивалске представе. Отварајући овогодишњу смотру позвао је управо њих да и ове године у што већем броју пропрате  селектоване представе и глумачке изведбе.

Прва представа овогодишњег Фестивала дуодраме била је „Судњи дан“ у режији Јане Маричић. Улоге су тумачили Александра Јанковић и Милан Марић. Бен и Еби – једна веза, две стране у оба бића. Догађај у Њујорку од 11. септембра 2001. међу њима отвара дилеме и преиспитивања…

Сутра увече, од 20 часова, у дворани КЦТ на репертоару је представа „Лутка“. Улоге тумаче Невена Вукес и Бојан Димитријевић.

Подсетимо да је селектор Фестивала  Јелена Мијовић, драматург позоришта Атеље 212. Овогодишњи састав жирија чине: Небојша Брадић, позоришни редитељ; Маша Михаиловић, оперативни директор “Атељеа 212” и Жељко Јовановић, уметнички директор позоришта на Теразијама. Покровитељ Фестивала је Општина Топола, а организатори Културни центар Топола и Удружење “Фестивал дуодраме”.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ