Мени

Опленачки куп у стреличарству

Топола је у недељу, 8. септембра, била домаћин I Опленачког купа у FIELD стреличарству. Такмичење 40 стреличара одржано је на Опленцу.

Победе су извојевали: recurve bow сениори 1. Веселинов Димитрије СК Велос, 2. Конкољ Ропберт ПСК Ветеран, 3. Дакић Игор СК Велос; recurve bow пионири 1. Јанковић Огњен СК Земун, 2. Перић Александар Опленачко СУ, 3. Перић Лука Опленачко СУ; compound bow сениори 1. Патаки Золтан ПСК Ветеран, 2. Бранковић Зоран СК Арена Nо1, 3. Варју Дејан ПСК Ветеран; bare bow сениори 1. Корокнаи Карољ Castle Archery, 2. Данцо Арнолд СК Бечеј, 3. Хинић Ненад СК Земун; bare bow сениорке 1. Карахасан Ружица СК Земун, 2. Кукић Кристијана СК Кентаур; hunter bow сениори 1.Карастанковић Рамо Опленачко СУ, 2. Јовановић Урош СК Панонски гусари; instictive bow сениори 1. Рађен Данијел СК Велос, 2. Маслаћ Иван СУ Вукови, 3. Матејашев Мирослав СК Велос.

Такмичари су гађали у сваку мету по 3 стреле, укупно 72 стреле на 24 мете. Бели кочић био је за кадете без нишана и све стилове у категорији старијих и млађих пионира. Плави кочић за кадете са нишаном, јуниоре, сениоре и ветеране без нишана, а црвени за јуниоре, сениоре и ветеране са нишаном. Дан раније, такође на Опленцу, одржане су и припреме FIELD репрезентације Србије за Европско првенство које се у октобру одржава у Словенији. Турнир је организован према календару Стреличарског савеза Србије.

Организатор купа било је Опленачко стреличарско удружење. Удружење постоји од октобра 2018. године у Тополи, тако да је куп прво такмичење новооснованом стреличарском клубу. Председник удружења је Милица Марковић, маст. дипл. инж. архитектуре, Спортски оперативни тренер стреличарства. Вишегодишња је државна првакиња Србије у стреличарству, сребрне медаље на Централно Европском купу 2015. и преко 40 медаља са такмичења у Србији. Добитник је и признања најуспешнији јуниор 2012. године.

Што се самог стреличарства тиче знамо да је то вештина гађања луком и стрелом. За бављење овим спортом практично не постоје старосне границе. Њиме се подједнако баве и мушкарци и жене. Пре свега је индивидуални спорт, мада постоје и екипна такмичења и микс екипе. Тренира се читаве године било на отвореном или у сали. У зависности од опреме постоје три групе-стила односно три врсте лука које се међусобно не такмиче: олимпијски-recurve, сложени-compound и голи лук-bare bow. Оно је и олимпијски спорт још од 1900. године и заједно са тенисом, голфом… припада групи “белих спортова”.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ