Мени

Реконструкција резервоара R3

Данима су радници ЈКСП Топола муку мучили око лоцирања квара на цевоводу у Тополи. Вода је продирала у салу Средње школе. Такође у домаћинства на Опленцу. Испоставило се да је узрок цурења воде порозност зида на резервоару R3, једном од четири резервоара питке воде на Опленцу. Вода је неконтролисано цурела кроз њега и правила поменуте проблеме. Када је он затворен вода је једноставно престала ненаменски да отиче. Његова санација отпочеће следеће недеље и коштаће око пет милиона динара.

Због реконструкције резервоара R3 наредних 15-ак дана грађани који се водом снабдевају са њега имаће проблема са притиском воде јер ће само за „испомоћ“ бити повезани са другим резервоарима. То је сам центар Тополе – улице Кнегиње Зорке, Ђурђевданска, Шумадијска, део булевара Краља Александра.

Капацитет највећег резервоара R0 на Опленцу износи 3000 кубика. Он снабдева највишу и најнижу зону општине. Капацитети осталих резервоара су R1-350, R2-50 и R3-350 кубних метара.

Иначе, три резервоара су од 2005. године на овамо генерално сређена. Остао је само овај који је на изглед био у добром стању. У ранијем периоду његова функција је била да у сушном периоду водом снабдева важне установе које увек требају да имају воду – суд, полиција, Општина, тадашњи комитет…

Приложене фотографије приказују резервоаре R1 и R2 након и пре реконструкције.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ