Мени

Пакети и конкретан вид помоћи

Кроз расподелу пакета намирница и средстава за хигијену, Општина Топола увелико спроводи акцију помоћи социјално угроженим породицама. Волонтери су јуче поделили око 80 пакета, а у току данашњег дана и сутра биће подељено још око 40. Како би се убрзао посао паковања пакета помоћи, роба ће се од наредне недеље складиштити у магацин Црвеног крста где ће се паковати и одмах дистрибуирати лицима којима је неопходно потребна. Председник Скупштине општине Драган Јовановић ће се у хуманитарне сврхе одрећи дела свог доходка. Он је преко свог фб профила поставио питање “да ли док траје ванредно стање искључити уличну расвету или не?”

У циљу убрзања помоћи угроженим породицама, општинско руководство је одлучило да робу из продавница више не пакују у продавницама, већ да се она складишти у магацину Црвеног крста где ће је паковати волонтери. На овај начин ће се знатно добијати на брзини паковања и слања на потребне адресе. У акцију одређивања категорија лица којима су потребни пакети помоћи, поред Центра за социјални рад који је већ доставио списак од 36 породица, укључено је и Удружење пензионера, као и представници Месних заједница, односно њихови председници. За ову врсту предлога који ће се решавати по хитном поступку, отворен је и телефон кол центра (0346811008) на који се може позвати и навести лице или породица којој је хуманитарна помоћ неопходна.

Као што је већ речено, председник Скупштине општине Драган Јовановић поставио је питање искључења уличне расвете у време ванредног стања. Разлози за то су више него рационални јер после 17 часова кретања нема. Новац који би се том приликом уштедео могао би послужити управо у хуманитарне сврхе. Јовановић је начинио и конкретан корак даље. Одлучио је да у хуманитарне сврхе одвоји део свог доходка. У време трајања ванредног стања он ће издвајати по 40.000 динара. Са сарадницима ће одредити десет породица које ће добити по 3.000 динара, било на рачун, било преко волонтера. Преосталих 10.000 ће донирати или Црвеном крсту или некоме коме је то најпотребније.

 

 

 

 

27.03.2020.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ