Мени

Нови вртић за децу из Тополе

У оквиру 35 година постојања Предшколске установе “Софија Ристић”, данас је обележен почетак радова на надограђеном делу вртића ове установе. Радови се изводе заједничким улагањем Фондације “Новак Ђоковић” и Општине Топола.

Окупљеним грађанима – родитељима обратили су се пројектни менаџер Фондације Марко Ковачевић, председник Скупштине општине Драган Јовановић и директорка установе Тања Јовановић.

Већ дужи временски период општина Топола, тачније ПУ “Софија Ристић” осећа потребу за проширењем, али и реновирањем постојећег простора. Вредност инвестиције износи око 15 милиона динара. Површина надограђеног дела забавишта у основи износи 461 метар квадратни и у њему ће моћи да борави до 60 малишана. Радови подразумевају и опремање радних соба намештајем и дидактичким средствима за рад. Завршетком објекта избрисаће се и листе чекања на којима су се, услед недостатка простора, налазили малишани.

Захвалност фондацији на неизмерној помоћи и драгоценом “поклону” изразила је Тања Јовановић, директорка ПУ “Софија Ристић”.

-Ове године прослављамо јубиларних 35 година од оснивања ипочетка рада и 75 година од почетка предшколства у Тополи. Почели смо са малим капацитетима, а годинама је било све више деце која су желела да похађају наш вртић. Од три групе целодневног боравка и две групе полудневног, тај број група се повећао, па данас имамо десет група целодневног боравка и четрнаест група припремног предшколског програма, али су потребе још веће. Овим великим гестом Фондације “Новак Ђоковић” добили смо нешто што нам је било неопходно, да сместимо нашу децу и тако учиним њихово детињство и одрастање лепшим – рекла је Тања Јовановић.

Драган Јовановић, председник Скупштине општине Топола види пројекат и заједничку сарадњу са Фондацијом око завршетка и опремања вртића као капиталну ствар.

-Већ дужи временски период општина Топола, тачније ПУ “Софија Ристић” има потребу за проширењем, тако да имамо то задовољство да нам партнер у томе буде Фондација “Новак Ђоковић”. Завршетком пројекта проширења скоро у потпуности ће бити избрисане листе чекања за упис, деца ће добити савремену установу за своје безбрижно одрастање, а општина у Фондацији сигурног партнера да се пројекат квалитетно реализује на радост како деце, тако и њихових родитеља – казао је између осталог Јовановић, напомињући да ће у периоду пред нама Општина Топола, Фондација “Новак Ђоковић” и Министарство за популациону политику Владе Србије уложити више од 40 милиона динара у сређивање објекта и нове кухиње у установи.

Пројектни менаџер у Фондацији Новак Ђоковић, Марко Ковачевић истакао је да наменском донацијом Фондација жели да допринесе обезбеђивању бољих услова за одрастање деце у овој локалној заједници.

Препознали смо важност пројекта, јер је ово једина васпитно образовна установа у овој општини, а последњих година се јавља све већа потражња за местима у вртићу. Нови вртић имаће преко 460 квадратних метара, биће опремљен по најсавременијим стандардима, а деца, васпитачи и друго особље вртића боравиће и радити у најбољим условима. До сада смо реконструисали или изградили 45 вртића и на тај начин помогли више од 22.000 деце и близу 1600 васпитача и наставника у Србији. Циљ Фондације је да најмлађимапружимо идеалне услове за раст и развој, а нашој заједници сада се прудружују и малишани из Тополе – закључио је Ковачевић.

Следећи сусрет у овом простору заказан је када радови буду завршени. Уз захвалност Фондацији на донацији, Новаку Ђоковићу су упућене жеље за успешан наставак каријере.

 

 

 

 

 

 

26.05.2020.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ