Мени

Уручене награде за најуспешније цртеже

Поводом обележавања Светског дана заштите животне средине, у Библиотеци “Радоје Домановић” у Тополи свечано су додељене награде победницима конкурса за најлепши цртеж на тему “Живео Живот”.

Учесници конкурса била су деца узраста од 4 до 7 година која похађају Предшколску установу “Софија Ристић” укључујући и издвојена – сеоска одељења. Од 64 рада, колико је пријављено, најуспешније цртеже урадиле су: Неда Цветковић из Наталинаца у категорији Предшколске групе, Ема Петронијевић из Тополе у категорији Старије групе и Нина Томић из Тополе у категорији Средње групе. У име организатора присутнима се обратила Тања Цветковић, директорка ЈКСП Топола. Победницама конкурса награде и дипломе уручиле су Катарина Брковић и Наталија Радовановић. Поред диплома и књига за победнице организатор се побринуо да за децу обезбеди и посебан пакет донације у виду флуоресцентних прслука ради што безбеднијих заједничких излазака као и маске – свакако за игру.

Као што је већ речено конкурс је спроведен поводом Дана заштите животне средине. Организатор акције је ЈКСП Топола у сарадњи са Библиотеком “Радоје Домановић” и ПУ “Софија Ристић”. Циљ овогодишње теме која носи наслов истоимене песме Добрице Ерића, било је представљање лепота природе нашега краја. Идеја је да се, као је рекла Катарина Брковић испред ЈКСП са оваквим акцијама настави и у будућности, истовремено се захваљујући на изузетној сарадњи васпитачицама Предшколске установе и запосленима у библиотеци.

Поред тога ЈКСП је за сваког учесника конкурса припремило Захвалницу и пакетић награде који ће моћи да се преузму у библиотеци до 20. јуна, до када ће трајати и изложба цртежа конкурса. Победнички радови ће након изложбе бити истакнути у управној згради ЈКСП као део годишњих манифестација на очувању животне средине

 

 

 

 

 

 

05.06.2020.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ