Мени

„Ај, Кармела“ и померање свечаног завршетка Фестивала

Отказивање представе у среду, померање проглашења победника и вечерашња представа обележиле су дан и вече када је Фестивал дуодраме у питању.

Ако кренемо хронолошки, у току дана је од организатора Фестивала дуодраме стигло обавештење о отказивању представе „Грета, страница 89“ која је требала да се игра у среду 9. септембра. „Представа је отказана због немогућности да глумица Јасна Ђуричић дође са филмског фестивала у Венецији“ каже се у саопштењу Културног центра Топола. Због тога је организатор донео одлуку да „затварање Фестивала, доделу награда и ревијалну представу“ помери за дан раније од планираног, односно на среду 9. септембар.

На сцени Културног центра вечерас је одиграна представа „Ај, Кармела“ у режији Душана Петровића. Кармела – Сања Ристић Крајнов и Паулин – Југослав Крајнов су путујући глумци у време шпанског грађанског рата. Залутали су на територију франкиста и морају да играју за италијанског официра, Франкове војнике и заробљенике. Кармела се супротставља и плаћа животом….  „Ај, Кармела“ је иначе позната антифашистичка песма коју су певали републиканци у доба шпанског грађанског рата.

Наредна и како се испоставило последња представа у такмичарском делу програма 7. Фестивала дуодраме игра се сутра од 20 часова у дворани КЦТ. Тамара Крцуновић и Милош Тимотијевић извешће представу „Сцене из брачног живота“ у режији Ане Томовић.

 

 

                                                                                                                                 07.9.2020.

Општина Топола

Булевар краља Александра I бр.9

34310 Топола

Централа: 034/6811-008

www.topola.rs

© 2018 општина Топола. Сва права на садржај задржана.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ